Blogg

Merchworld T-shirt Embrace

FOTO: David Fransson

Vår alldeles egna t-shirt.

Vi har tagit fram en egen T-shirt. Vi kallar den 'Embrace' (efter det legendariska DC-bandet). Den håller både rätt snitt och prisklass. Älskad av många.

Klass och stil

Embrace liknar en klassisk American Apparel t-shirt i modellen (ja, det är en favorit) men har en mer modern djupare hals. Modellen är unisex och finns även i XS. Denna storlek är speciellt utformad för tjejer.

Kvalitén är högklassig av 100% kammad single jersey bomull 150-155 g/m2. Tröjan är speciellt framtagen för bästa möjliga screentryck. Den är enzymtvättad vilket tar bort onödiga fibrer och ger en skön och fin yta perfekt att trycka på. Vi kan ju tillägga att det inte är något giftigt med detta. Tröjan är givetvis certifierad med Öko-Tex standard 100.

Code of conduct

Tillverkningen sker i Bangladesh. Fabriken lever upp till aktuell lagstiftning gällande miljö samt arbetarnas rättigheter. I nuläget är fabriken ISO 9001:2000 (quality management) samt Öko-tex Standard 100 certifierad. Detta är bara början! Vår agent har arbetat i landet i många år och drivit på för att skapa bättre arbetsförhållanden samt en mer miljövänlig produktion. De kommer under 2010 arbeta för att implementera de krav BSCI satt upp samt att höja den övergripande standarden och jobba mot att få ytterligare certifikat. Vår agent är för övrigt en av de mest drivande aktörerna i branschen gällande ekologisk bomull, miljövänlig produktion och certifierningar för att garantera arbetarnas välbefinnande.

För ett prov, priser eller frågor kontakta oss.

BE OM OFFERT »

Miljövänliga tryck

100% miljövänlig marknadsföring!

Vi erbjuder som bekant en rad miljövänliga och internationellt certifierade basplagg och accesoarer tillverkade av både ekologisk och rättvisemärkt bomull. Nu kan vi även se till att ni får de mest miljövänliga trycken som går att frambringa.

Det är transfertryck där tryckfärgerna är vattenbaserade vilket innebär att de inte innehåller PVC eller mjukgörare. Färgen är godkänd av Öko-Tex standard 100 samt EU-blomman vilket är det gemensamma europeiska miljömärket i klass med Svanenmärket. Alla färgerna är tillverkade i Ukraina under samma lagstiftning och miljökrav som i Danmark. Färgerna och trycken är på väg att bli godkända enligt IVN också kallat GOTS.

BE OM OFFERT »

Läs mer om: Miljövänliga tryck