Wiki/Hjälp

Några vanliga frågor

Vad är screentryck?

Screentryck eller Silkscreen (serigrafi i konstgrafiska sammanhang) är en tryckteknik där man trycker färg genom en schablon bestående av en tunn duk av polysterväv på textilier eller papper. Läs mer om screentryck på Wikipedia.

Screentryck har lång livslängd och håller hög kvalité (eftersom trycket 'går in' i plagget) - till skillnad från t ex transfertryck (där man 'klistrar fast' ett tryck på plagget).

Här kan ni snart se en film om hur screentryck går till i praktiken.

Vad kostar det?

En klassiker. Priset beror på vilken produkt ni är ute efter samt vilken kvalité. Det som avgör priset på själva trycket är antal produkter som skall tryckas samt antal färger i motivet. Läs mer tips om hur ni kan hålla nere priset.

Vad skall jag ha för storlek på trycket?

Det är en smakfråga. Maximal tryckyta är 38 cm på bredden x 48 cm på höjden (vi kan trycka större men det är lite special). Tänk på att tryckets storlek är det samma och skall se bra ut på både en small som en x-large t-shirt. Det gäller alltså att hitta ett mellanting.

Hur lite tröjor kan jag beställa? Har ni något minimum?

Vi brukar rekommendera ett minimum på 25 ex per design vid lite enklare grafik som 1- till 2-färgstryck. Vi kan självklart göra mer avancerade tryck i mindre upplaga. Hör av er för priser på enstaka produkter och provkollektioner.

Läs mer om: Vanliga frågor